Vraag het aan
Image default
Hobby en vrije tijd

Drones in Nederland

Veel mensen kennen de drone enkel en alleen van de televisie. Men weet dat de drones gebruikt worden in bijvoorbeeld oorlogen in Afghanistan en Irak. Toch zijn veel mensen zich er niet van bewust dat de zelfde drones in Nederland ook rondvliegen. In Nederland vliegen de drones dan wel rond met andere doeleinden als in bijvoorbeeld Afghanistan en Irak, maar het kan wel daadwerkelijk om de zelfde machines gaan.

De mogelijkheden van drones in Nederland zijn oneindig. Waar de drones veelal binnen Nederland gebruikt worden om bijvoorbeeld te fotograferen, heeft de politie in Nederland ook een aantal drones in zijn bezit. De politie in Nederland gebruikt de drones vooral om mensen in de gaten te houden op bijvoorbeeld evenementen, of verdachte waarbij het van groot belang is dat die niet meekrijgen dat ze worden gevolgd. Een drone kent namelijk vele voordelen, deze is snel, makkelijk t besturen, maar ook zeer stil. Doordat de drones zo stil zijn kan deze uren boven iemand hangen zonder dat een persoon dit door heeft.

In Nederland gebruikt de politie en/of het logo de drones dus niet om mensen mee te doden. Het gebruik is dus vooral preventief gebruik. Toch zijn er een groot aantal tegenstanders die tegen het gebruik van een drone zijn. Het gaat in deze gevallen veelal om privacy bezwaren, een drone kan iemand namelijk behoorlijk in zijn privacy aantasten. Daarnaast wilt men meer openheid over de inzet van bijvoorbeeld de politie drones van de overheid. De overheid is echter behoorlijk geheimzinnig over het gebruik van de politie drones binnen Nederland en hiermee neemt de weerstand tegen de drones ook alleen maar toe. Het is niet te verwachten dat de overheid de aankomende jaren meer openheid van zaken zal geven over het gebruik van drones door de overheid door bijvoorbeeld de politie. Andere overheidsinstanties zoals de brandweer hebben vandaag de dag ook een drone. Door diverse wetten mag men hier echter nog altijd niet mee vliegen.

http://drone.be