Vraag het aan
Image default
Management

Business management studies

Bedrijfsmanagement is die tak van onderwijs die kennis en opleiding verschaft met betrekking tot planning, uitvoering, toezicht en analyse van een zakelijke onderneming. In dit onderwijsgebied leert men over de oprichting van een bedrijf of een organisatie, en verschillende functionele niveaus zoals productie, financieel, administratief, human resources, verkoop & marketing en anderen.

 

Business Management staat open voor studenten van alle studierichtingen – handel, wetenschappen en kunsten – en kan worden gevolgd op undergraduate (BBA/BMS), postgraduate (MBA/PGDM) en doctoraal (PhD, FPM) niveau.

 

Het carrièrebereik na het voltooien van een managementopleiding is enorm met een verscheidenheid aan managementfuncties op junior- en seniorniveau. Na het voltooien van een undergraduate opleiding wordt een kandidaat aangenomen als leidinggevende op verschillende functionele gebieden en na het voltooien van een postdoctorale opleiding in bedrijfsbeheer wordt een kandidaat aangenomen op managementniveau. 

 

Business Management toelatingsvoorwaarden en toelatingsexamens

Business Management is grofweg onderverdeeld in twee niveaus: Undergraduate en Post Graduate.

 

Op het undergraduate niveau kan de kandidaat kiezen voor cursussen zoals Bachelor of Business Administration (BBA) en Bachelor of Management Studies (BMS) en Integrated MBA.

 

Op postdoctoraal niveau kan de kandidaat kiezen voor cursussen zoals Master of Business Administration (MBA) en Post Graduate Diploma in Management (PGDM).

 

Business Management Top Toelatingsexamens

De meeste business management instituten selecteren kandidaten voor toelating op basis van toelatingsexamenscores. Sommige b-scholen accepteren scores van nationale examens, terwijl sommige hun eigen toelatingsexamen afnemen. 

 

Business Management Opleidingen en Specialisaties

Business Management cursussen zijn beschikbaar op UG, PG, PhD niveau in zowel reguliere als afstandsonderwijs modus. Ze worden aangeboden door zowel de overheid hogescholen als particuliere instituten. 

 

Business Management Vakken en syllabus

In zowel BBA en MBA, sommige onderwerpen zijn kernonderwerpen onderwezen in de eerste stadia van deze cursussen. In de gevorderde stadia worden keuzevakken en specialisaties onderwezen.

 

Business Management Banen, Salaris en Top Recruiters

Business Management Top Banen

Management Trainee: Een management trainee heeft als taak om onder leiding van senioren leidinggevende taken uit te voeren, verschillende bedrijfsactiviteiten te leren en ervoor te zorgen dat de toegewezen taken binnen de deadline worden afgerond.

 

Verkoopmedewerker: Het functieprofiel van een Sales Representative omvat de verkoop van goederen en diensten, klantenrelaties, het bijhouden van gegevens van huidige klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten.    

 

Marketing Executive: De taak van een marketing executive is het bedenken van plannen om het bereik van goederen en diensten te vergroten waardoor de verkoop toeneemt. Hun taak bestaat uit het uitvoeren van taken die door de leidinggevenden zijn opgelegd, het bijhouden van gegevens en het helpen bij het uitstippelen en uitvoeren van marketingcampagnes.

 

Manager: De taak van een manager is het leiden en overzien van de prestaties van een team om de bedrijfsomzet te verhogen. Een bedrijfsorganisatie huurt managers in voor elke afdeling om de dagelijkse werking van een afdeling te plannen, uit te voeren en te handhaven, het team aan te moedigen om hun prestaties te optimaliseren en de doelstellingen binnen de deadline te halen.

 

Assistent Manager: De taak van een assistent-manager is om de manager te helpen bij het soepel functioneren van de afdeling, enkele leidinggevende taken uit te voeren en toezicht te houden op de teamleden in naam van de manager.

 

Financieel analist: De taak van een financieel analist is het onderzoeken en beoordelen van investeringsmogelijkheden in opdracht van een individu of een zakelijke onderneming. Zij adviseren investeringen in obligaties, effecten, beleggingsfondsen, banken, aandelen, enz.

 

Bedrijfsanalist: De taak van een business analist omvat het analyseren van de huidige status van een bedrijf, prognoses, het schetsen van problemen, het vinden van oplossingen, en budgetplanning voor nieuwe projecten. Een bedrijfsanalist treedt op als een bedrijfsadviseur van de belanghebbende die hem helpt toekomstige projecten te plannen.

 

Bedrijfsmanagement: Top rekruteerders

Bijna alle ondernemingen, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen huren afgestudeerden in Business Management in verschillende hoedanigheden. Enkele sectoren die dergelijke afgestudeerden in groten getale inhuren, zijn FMCG, IT, Banking & Finance, Consultancy & Manufacturing.


 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/