Vraag het aan
Image default
Dienstverlening

Begrafenisondernemer

Begrafenisondernemer

Alweer vier maanden geleden is mijn vader plotseling overleden. Hij had dan wel niet meer de beste gezondheid die een mens zich maar kan wensen maar dat het einde voor hem al zo dichtbij zou zijn, dat had niemand verwacht. Je hoort soms wel eens verhalen van mensen op leeftijd die hun hele uitvaart al geregeld hebben en waardoor de familie dus heel veel regelwerk uit handen is genomen. Bij ons was dit niet het geval en omdat wij allen zo van slag waren door het plotselinge wegvallen van de man die ons zo lief was, wilden wij graag dat de begrafenisondernemer zoveel mogelijk werk van ons over zou nemen. De vraag was echter: waar vind je zo’n begrafenisondernemer? Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden als het gaat om het vinden van een begrafenisondernemer maar hoe weet je dan dat je ook een goede begrafenisondernemer hebt? Het is namelijk erg belangrijk om op zo’n emotioneel moment niet opgezadeld te hoeven zitten met een prutser. Vandaar dat wij eens op het internet hebben gekeken naar waar wij een goede begrafenisondernemer zouden kunnen vinden. Wij kwamen toen uit op de site van www.4begrafenisondernemers.nl. Op deze site kun je je wensen invullen en dan krijg je vervolgens van een begrafenisondernemer een offerte doorgestuurd. Dit wordt niet enkel door een bedrijf gedaan maar, zoals de titel van de website al doet vermoeden, door een viertal mensen die dit vak uitoefenen. Op die manier heb je in een zeer kort tijdsbestek van vier verschillende bedrijven een offerte en kun je vervolgens gemakkelijk een keuze maken. Het is daarbij belangrijk dat je dus goed je eisen en wensen invult. Dit hadden wij gedaan en daarom konden wij ook een heel goed overzicht krijgen van welke kosten ons te wachten stonden. Dat schiep voor ons een hoop duidelijkheid want wij hadden geen idee wat wij zouden moeten, of kunnen, verwachten.

Betrokken begrafenisondernemer

Uiteindelijk hebben wij een heel goede begrafenisondernemer weten te vinden. Het is altijd een zeer lastig periode waar je doorheen moet wanneer iemand die je dierbaar was komt te overlijden. Als begrafenisondernemer zul je je hier terdege bewust van moeten zijn omdat mensen in deze periode na de dood van een dierbare wel eens wat anders reageren dan zij in het ‘normale’ leven zouden doen. Zo ben ik vaak wat sneller geprikkeld en heb ik wat meer moeite met concentreren. Gelukkig troffen wij een zeer vriendelijke maar daarnaast ook zeer begripvolle begrafenisondernemer die ons niet alleen een luisterend oor bood maar die ons ook heel veel werk uit handen heeft weten te nemen. Zo hadden wij namelijk nog nooit stilgestaan bij de vraag in wat voor soort kist wij onze vader wilden begraven. Ten eerste niet omdat we dat gewoon vergeten waren en ten tweede omdat wij geen idee hebben van wat er op de markt verkrijgbaar is. Gelukkig kon de begrafenisondernemer ons hier ook mee helpen en hadden wij in een mum van tijd een prachtige houten kist waarin mijn vader kwam te liggen. Dit zijn van die kleine dingetjes die zoveel sneller opgelost kunnen worden wanneer je een begrafenisondernemer deze zaken toevertrouwt. Het heeft bij ons in ieder geval heel wat rust en overzicht gecreëerd en dat konden wij op dat moment heel erg goed gebruiken, dat zult u waarschijnlijk wel kunnen begrijpen. Je zit nou eenmaal op dat moment in een emotionele achtbaan die niet even stilgezet kan worden hoe graag je dat ook zou willen. Gelukkig hebben wij de juiste personen getroffen die ons goed van dienst konden zijn en daarvoor willen wij dan ook graag hier onze dank voor uitspreken.

Veel werk uit handen genomen

Zoals ik al zei heeft de begrafenisondernemer ons heel veel werk uit handen kunnen nemen. Een ander voorbeeld was de kwestie van de rouwkaarten. Wij hadden geen idee waar wij deze dingen zouden kunnen bestellen en daarom hebben wij ook aan de begrafenisondernemer gevraagd of hij wist hoe we dit het snelst konden realiseren zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van de uiteindelijke kaart. Gelukkig kon de begrafenisondernemer ons hier heel erg goed mee helpen. Het moet ook gezegd worden dat hij dan ook al meer dan twintig jaar ervaring had en dat het voor hem dus een soort gesneden koek was, of een thuiswedstrijd om het in die termen te beschrijven. Voor ons betekende het een hele verlichting en dat konden wij op dat moment heel erg goed gebruiken. Wij kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat wij uitermate tevreden zijn over de diensten zoals die aan ons in die moeilijke periode van ons leven zijn geleverd. Dit is werkelijk heel erg fijn omdat je zelf behoorlijk veel over je heen krijgt op zo’n moment en dan ben je niet in staat om nog allerlei zaken te regelen. Een begrafenisondernemer kan je dan heel wat werk uit handen nemen en dat is een hele lastenverlichting voor degenen die achterblijven. Als we terugkijken op de hele periode dan kunnen we zeggen dat alles mooi is verlopen en dat allemaal dankzij de begrafenisondernemer. Kortom:

  • wij zijn zeer tevreden over de diensten zoals die aan ons geleverd zijn
  • wij hebben onszelf heel wat moeite en werk bespaard door een expert in de arm te nemen en op hem te vertrouwen
  • wij hebben onze vader een waardig afscheid kunnen geven, daar zijn wij dan ook het meest dankbaar voor

Dus, wij zijn zeer tevreden.

http://www.4begrafenisondernemers.nl/