Vraag het aan
Image default
Auto

Bedrijfswagen voor het hele gezin

Heb je een gezin en krijg je van je bedrijf een wagen van de zaak? Dan ben jij niet de enige die een gat in de lucht springt. Een auto kost een gemiddeld gezin al snel dertig cent per kilometer. Lijkt niet veel maar op jaarbasis loopt dit bedrag makkelijk op tot enkele duizenden euro’s. Geld dat je als gezin vaak op een betere en leukere manier kunt besteden. 

All inclusive autorijden

Een bedrijfswagen leasen bespaart je dus de kosten voor de aankoop van een nieuwe wagen. Meestal geeft de werkgever je een catalogus waaruit je een type wagen van een bepaald merk mag kiezen. Is compact en klein het beste voor je job, maar denk je ook aan de ruimte die nodig is als je met de auto op vakantie gaat? Dan kan je voor die reis een vervangende auto krijgen die groot genoeg is om alle koffers in op te bergen.

Het kostenplaatje wordt nog minder als je bedenkt dat ook alle kosten van inschrijving, verkeersbelasting en verzekering inbegrepen zijn. Ook de onderhouds- en reparatiekosten maken deel uit het van het leasecontract. En wat met de tankkosten? Het gebeurt zelden dat de werknemer geen tankkaart krijgt dus ook dat is mooi meegenomen.

Voordeel in natura

Alle kosten en een tankkaart inclusief. Een bedrijfswagen lijkt haast te mooi om waar te zijn. Door dit voordeel in natura betaal je natuurlijk meer belastingen. Maar geen zorgen, deze belastingen wegen zelden op tegenover het financiële voordeel. Een auto van de zaak telt wel niet mee bij de berekening van de eindejaarspremie, het vakantiegeld, het pensioensparen en de groepsverzekering. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de bijtellingen die afhankelijk zijn van de CO2-uitstoot van je wagen. Hoe zuiniger de auto, hoe lager het percentage

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl