Vraag het aan
Image default
Dienstverlening

Bedrijfspand verkopen

Bedrijfspand verkopen

Het is nog niet eens zo lang geleden dat mijn partner en ik besloten om het eens wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben ons hele leven hard gewerkt en daar hebben we uiteindelijk een mooi pensioen mee op weten te bouwen. Het is dan ook daarom geweest dat wij zeiden ‘zolang we er nog van kunnen genieten kunnen we ons geld maar beter gebruiken.’ U moet weten dat wij in de loop der jaren tal van investeringen hebben gedaan en wij dat met name hebben gedaan in bedrijfspanden. Ik heb tegen mijn partner gezegd dat het wellicht verstandig zou zijn om over te gaan tot een bedrijfspand verkopen. Een bedrijfspand verkopen zou voor ons betekenen dat er wat geld vrij kwam want een bedrijfspand verkopen zou ons veel geld op kunnen leveren om ons leven een beetje te veraangenamen. Mijn partner stemde meteen in met het plan betreffende een bedrijfspand verkopen en ik heb hem dan ook meteen gesommeerd om de notaris te bellen die alles weet aangaande een bedrijfspand verkopen. Het is namelijk zo dat je zelf alles wel kunt regelen omtrent een bedrijfspand verkopen maar dat blijkt in de praktijk vaak meer geld te gaan kosten dan dat het je oplevert. Vandaar dat wij het bedrijfspand verkopen over hebben gelaten aan onze notaris. Hij heeft hier per slot van rekening een opleiding voor gevolgd en daarom weet hij ook precies van zowel de hoed alsook van de rand als we het hebben over een bedrijfspand verkopen. Wij wisten vanaf het eerste moment dat wij niet de hoofdprijs wilden vragen voor ons bezit omdat wij het ook belangrijk vinden dat wij startende ondernemers een kans bieden. Op die manier kunnen wij namelijk ook nog iets voor de regio betekenen en wij vinden het erg belangrijk dat er meer werkgelegenheid in deze contreien komt en dan vinden wij dat wij nieuwe starters niet meteen al hun geld zouden moeten aftroggelen.

Een bedrijfspand verkopen is niet heel moeilijk

Wij merkten al heel snel dat een bedrijfspand verkopen niet iets is dat je in een nacht doet. Het is namelijk zo dat je een aantal zaken snel over het hoofd ziet terwijl deze juist heel erg belangrijk zijn voor een soepele afhandeling van het geheel. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan het opstellen van het juiste contract. Het is heel belangrijk dat dit allemaal op de goede manier gebeurt zodat het bedrijfspand verkopen ook zo goed mogelijk aan de nieuwe eigenaar overgedragen wordt. Wij hebben gelukkig een goede makelaar in onze vriendenkring, wij kennen hem van het voetballen waar zowel mijn partner als ik groot fan van zijn, en wij hebben hem dan ook gevraagd ons te assisteren bij het bedrijfspand verkopen. Op die manier kon het voor ons zo geschieden dat het verkoopproces heel erg eenvoudig geschiedde. We hebben diezelfde middag nog een mooi bordje in de tuin gezet waarop vermeld stond dat wij het bedrijfspand verkopen wilden. Al heel snel kwamen er heel erg veel reacties binnen. Dat hadden wij nooit verwacht natuurlijk. Het is namelijk zo dat het niet altijd eenvoudig is om bij ons in de omgeving iets te verkopen. Wij waren dan ook al door heel veel mensen gewaarschuwd dat dit wel eens lang zou kunnen gaan duren. Gelukkig was het lot aan onze zijde en hadden wij binnen een mum van tijd een aantal geïnteresseerden over de vloer. Dit was natuurlijk een droomscenario en daar waren wij dan ook heel erg blij mee. Wij hebben alle kopers vriendelijk te woord gestaan en hebben hen alles verteld wat zij graag over het pand zouden willen weten. Wij vinden het nou eenmaal belangrijk dat, wanneer het gaat over een bedrijfspand verkopen, de mogelijke toekomstige koper goed op de hoogte wordt gebracht. Dat hebben wij destijds heel erg gewaardeerd en dit wilden wij graag doorgeven. Wij zijn helemaal niet spiritueel ingesteld maar vinden het wel erg belangrijk om mensen goed te behandelen.

De zaken waren spoedig afgehandeld

Het bedrijfspand verkopen duurde bij ons helemaal niet lang, sterker nog; het was in een mum van tijd alweer achter de rug. Wij kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat wij heel erg positief zijn over het verkoopproces. Wij kunnen dan ook eenieder die ook een bedrijfspand verkopen wil aanraden om het te doen zoals wij dat gedaan hebben. Uiteraard bent u altijd afhankelijk van de mogelijke kopers die u naar u toe moet proberen te lokken maar dat hoeft niet zo moeilijk te zijn als dat het wellicht moge lijken. Het is namelijk zo dat consumenten altijd afkomen op lage prijzen en wanneer u uw pand niet te duur prijst ben ik er zeker van dat er spoedig een geïnteresseerde zich bij u zal gaan melden. Op die manier kunnen de zaken snel worden afgehandeld wanneer het gaat om een bedrijfspand verkopen. Een bedrijfspand verkopen is iets dat je niet dagelijks doet, dat nemen wij voor het gemak maar even aan, en het is dan, naar wij denken, niet onbelangrijk om je goed voor te bereiden op wat gaat komen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en weet je goed waar je aan toe bent. Kortom, we kunnen dus zeggen dat:

  • het niet moeilijk hoeft te zijn
  • u het beste een professional in de arm kunt nemen
  • scherpe prijzen vaak heel veel aandacht genereren

Kortom, wie slim handelt zal spoedig resultaat zien.

http://www.debedrijfsmakelaar.nl/opslagruimte-huren.html