Vraag het aan
Image default
Auto

Nieuw of tweedehands leasen, wat is de beste keus?

bus leasen en VW Transporter leasen 

Ben je op zoek naar een nieuwe auto, dan heb je twee keuzes. De eerste is dat je een nieuwe koopt en de tweede is dat je er één gaat leasen. Koop je de auto, dan ruil je jouw oude auto in en betaal je meestal een flink bedrag voor de nieuwe auto. Vervolgens ga je daarmee rijden en reken je ieder jaar afschrijfkosten omdat de auto minder waard wordt. Bij leasen, bijvoorbeeld via een Peugeot partner lease, werkt dit precies andersom. Hierbij betaal je meestal niets en ga je per maand de nieuwprijs van de auto terugbetalen. Heb je een goede aanbieding, dan betaal je het hele contract bij elkaar echter niet de nieuwprijs van de auto. Dat hoeft ook niet, want ook na vijf jaar is de auto natuurlijk nog wel het één en ander waard voor de leasemaatschappij.

Kostenposten inbegrepen

Een voordeel van een bestelauto leasen is dat veel kostenposten in de prijs zijn opgenomen. Zo zijn kosten voor de wegenbelasting en de verschillende verzekeringen meestal inbegrepen. Daarnaast kun je kiezen voor het aantal kilometers dat je per jaar wilt rijden. Hoe meer kilometers, hoe hoger de prijs, aangezien de auto daardoor meer slijt. Uiteindelijk na een jaar of vijf is het leasecontract afgelopen en kun je de auto weer terugbrengen naar de verhuurder. Daarna kun je er voor kiezen om alsnog een nieuwe auto te kopen, of juist een nieuw leasecontract aan te gaan.

Tweedehands leasen

Bij leasen heb je vaak ook de optie om te kiezen voor een tweedehands leaseauto. Dit is een stuk risicovoller dan een nieuwe leaseauto. De prijs is weliswaar stukken lager, maar vaak draai je hierbij wel zelf op voor de onderhoudskosten. Start je met een auto die meer dan 150.000 kilometer heeft gereden, dan is de kans erg groot dat je gedurende die vijf jaar met flinke kosten te maken krijgt. Tweedehands leasen is dus vooral een kwestie van goed onderhandelen over het juiste contract.

https://www.busleasen.com/