Vraag het aan
Image default
Woning en Tuin

Alarmsystemen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun woning te beveiligen. Huis na huis wordt leeggeroofd en dat geeft je natuurlijk geen veilig gevoel. Door een alarmsysteem te installeren wordt je angst ietwat ingetoomd. Je hebt keus uit vele soorten alarmsystemen en het is de truc om een efficiënt en wellicht toch niet al te duur systeem te kiezen. Maar wellicht loop ik iets te hard van stapel: is het eigenlijk wel zinnig om te investeren in alarmsystemen? Wat voor functie hebben ze?

Functies van alarmsystemen

Eigenlijk hebben alarmsystemen twee belangrijke functies:

–          Ten eerste schrikken ze dieven af. Wanneer een inbreker opmerkt dat er een goed beveiligingssysteem werkzaam is in een woning die hij of zij wellicht wil leegroven, dan besluiten vele inbrekers toch niet door te gaan met de geplande roof. Je hebt dus daadwerkelijk minder kans om bestolen te worden door het afschrikeffect.

–          Ten tweede zorgt een alarmsysteem er natuurlijk voor dat er alarm wordt geslagen: je bent je er dus van bewust dat er een dief in je huis rondloopt en je kunt de politie waarschuwen. Bij de meeste systemen wordt de politie of een particuliere beveiligingsdienst direct gewaarschuwd als het alarm af gaat.

Kopen van alarmsystemen

Als je overtuigd bent van het nut van beveiligen dan is het zaak dat je ook een goed systeem uitkiest wat perfect bij jouw situatie en woning past. Je kunt vele vormen van detectieapparatuur aanschaffen. Denk aan:

–          Magneetcontacten die detecteren of een raam of deur opengaat.

–          Glasbreukdetectoren die op de geluidsgolven van glas dat breekt reageren.

–          Trildetectoren: die merken trillingen op zoals het doorboren van een kluis of het uitbreken van een wand.

Ook kun je denken aan een ouderwetse paniekknop, voor als je zelf in huis bent als er een inbraak plaatsvindt. Denk na over wat bij jou past.

 

http://www.smartalarm.nl/