Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraken binnen Nederland

In 2014 werd er nog standaard 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een ontzettend hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenpas voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraak voorkomen

Maatregelen treffen

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, bijvoorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een expert in sloten als voorbeeld een slotenmaker 365 amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals ook op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn eenvoudig open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschermde sloten op uw deuren.

Bijvoorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn buitengewone sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk verlaten is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Inbraaktips

 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Ook als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar 5 minuten weg bent.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

 • Zorg ervoor dat producten bijvoorbeeld slimme telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld in een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor binnen de schuur.

 

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen: